Vanliga fel med fönsterputsning?

Känner du att du aldrig riktigt fått kläm på att putsa dina fönster? Var den fläckfria scenen förstörd av ränder och lågor? Naturligtvis är du inte ensam. Gamla rykten, förlegade metoder och husmorsknep som inte alltid fungerar är några av anledningarna till att många putsar fönster på fel sätt. I den här artikeln tar vi en titt på de vanligaste misstagen människor gör när de putsar fönster, och vad som faktiskt fungerar.

fönsterputs

1. Hitta rätt medel
Att använda rätt metod för att ta itu med smuts på dina fönster är avgörande för att få rena fönster. Vi skyller inte på folk som använder klassiska fönsterputsar som sprayas på för att rengöra dem – namnet antyder verkligen att det är ett bra val för att putsa fönster. Problemet med sprayfönsterputsning är dock att det inte ger långvariga resultat och istället påskyndar återsmutsningen. Det är inte orimligt att tro att kraftfulla reagenser som ammoniak och T-Red ska göra jobbet snabbt och enkelt, men det är ofta mer problem än hjälp. Eftersom ammoniak är frätande kan det lätt skada saker runt fönster, som ramar och växter, och kan även vara en hälsorisk om den inte hanteras på rätt sätt. Den största nackdelen med T-Red är att den innehåller oljor som kan lämna en hinna på dina fönster.

Den absolut bästa medlet är fönstersåpa, vilket är vad proffsen använder. Om du inte har fönstersåpa kan du använda diskmedel, men eftersom diskmedel innehåller olja kommer det oundvikligen att bilda en hinna som smutsen gärna fastnar på, så om du vill använda diskmedel-vätska rekommenderar vi att du leta efter en maträtt med låg oljehalt variant av . Tror du fortfarande att du har en hemmafruhemlighet?

2. Man använder fel redskap
De verktyg du använder är minst lika viktiga som valet av medel. Det kan vara frestande att skaffa en billigare spatel för hur stor skillnad kan det egentligen göra? stor! En skrapa är ditt viktigaste verktyg när det kommer till att putsa fönster. Att använda en dålig skrapa är en av de vanligaste orsakerna till ränder på fönster efter att vatten har skrapats bort. Kom också ihåg att gummi är en färskvara och kommer att härda både när det gäller slitage vid användning och över tid. Se till att byta ut gummit minst en gång om året!

Andra saker du bör vara uppmärksam på är vad du använder för att torka dina fönster. Vi har skrivit tidigare om det mytomspunna tidningspappret som sägs vara ett fantastiskt fönsterputsmaterial, men det är bara en myt. Tidningspapper är inte bara ineffektivt att använda, det kan faktiskt skada dina fönster. Torka istället av kanten på fönstret med en vanlig torr trasa, om fönsterduken blir väldigt blöt. Torka aldrig i mitten av ett fönster, annars blir glaset smutsigt direkt.

3. Putsa bara utsidan
Gör du allt rätt? Ser fönstren fortfarande smutsiga, ränder eller fläckiga ut? Har du en bra teknik som inte längre fungerar av någon anledning? Då kan det vara dags att putsa alla sidor av fönstret, inte bara utsidan. Faktum är att även insidan av ett fönster kan bli smutsigt. Om du rengör utsidan ordentligt och du fortfarande känner att fönstren är smutsiga, ge insidan lite kärlek så har du snart en fläckfri utsikt igen.

Vill du istället anlita en firma i Helsingborg eller Lund som kan fönsterputsning?